Opis
- Ze względu na zawartość resweratrolu pomaga łagodzić objawy menopauzy.
- Wykazuje właściwości antyoksydacyjne / chroni komórki przed wolnymi rodnikami.
- Więcej informacji o badaniach i działaniu Rdestowca japońskiego znajdziesz na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
W naszym sklepie internetowym oferujemy wysokiej jakości ekstrakt z kłącza rdestu japońskiego o stężeniu DER 10:1 w postaci kapsułek, które są łatwe w stosowaniu. Zioło to jest idealne dla osób poszukujących naturalnych sposobów na utrzymanie dobrego zdrowia. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą i wypróbowania produktów z rdestowcem japońskim.
Suplement nie może być traktowany jako lek i nie zastępuje zbilansowanej diety ani zdrowego stylu życia.
zawartość netto: 90 kapsułek. Masa netto 1 kapsułki: 300 mg.
Suplement diety. Ekstrakt roślinny. Przeznaczony do stosowania jako uzupełnienie diety w wybrane składniki roślinne.
Sposób użycia: jedna kapsułka dwa razy dziennie, najlepiej zażywać po posiłku, popić wodą.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki: ekstrakt z kłącza rdestu japońskiego (Rhizoma Polygoni Cuspidati) DER 10:1, składnik kapsułki (żelatyna – składnik otoczki)
Ważne informacje: Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci w wieku poniżej 12 lat oraz kobiet w ciąży i karmiących piersią.
DER (Drug Extract Ratio) – jest to wskaźnik ilości substancji roślinnej (suszu poddanego ekstrakcji), do ilości otrzymanego ekstraktu. Inaczej mówiąc wskazuje, jaka ilość materiału roślinnego była zużyta do wytworzenia jednej części otrzymanego ekstraktu.
Zastosowany przez nas ekstrakt z kłącza rdestu japońskiego ma DER 10:1, co oznacza, że z 10 części (np. gramów) uzyskano 1 część ekstraktu (odpowiednio 1 gram)
Aby osiągnąć zamierzony cel, firma Botanical & Medicinal Research używa jedynie surowców ze sprawdzonych i renomowanych źródeł.
Rdest japoński dostępny również w formie liposomalnej